ВИДЕО – Лошото време, короната и преминувањата во исламот на Ромите во Прилеп ја прекинаа годинава традицијата за Ѓурѓовден

Врнежливото време, стравот од корона вирусот, но и големиот број преминувања на Ромите во Прилеп во Ислам си го направија

Read more

Со видео рецитирање на безвременската „Бели Мугри“ гимназијалци го честитаа Денот на македонскиот јазик и македонската азбука

    Јазикот е суштина, јазикот е темел. Оттука, 5 мај можеби е еден од најзначајните датуми поврзани со македонскиот

Read more