ВМРО-ДПМНЕ : Континуирано инвестиравме над 10 милиони евра во основните и средните училишта во Прилеп

На денешната прес конференција на Гордана Макалоска од ОО СДСМ Прилеп истакна дека прилепската гимназија „Мирче Ацев” не памтела ваква

Read more

ВИДЕО – Макалоска: Инвестициите во училиштата и градинките се влог во нашата младина и иднината на татковината

Инвестициите во инфраструктурата се одвиваат со несмален интензитет, иако сме соочени со глобална пандемија на вирусот Ковид-19. Покрај силното темпо

Read more

ВМРО-ДПМНЕ поднесе кривична пријава против Орце Тодоровски, директор на градинката „Наша иднина“-Прилеп

Општинскиот комитет на ВМРО-ДПМНЕ Прилеп денес ќе поднесе кривична пријава во Основното јавно обвинителство Прилеп, против Орце Тодоровски, директор на

Read more

Нема туристи, ниту пак влез во УНЕСКО со диви депонии кои со месеци ги „красат“ Маркови Кули

Кога ќе се соберат несовесноста на некултурните граѓани и неажурноста на институциите се добиваа оваа грда слика која се месеци

Read more