ВИДЕО – Од досега 1.380 позитивни во Прилеп, 722 се заразени во октомври, од починатите 62, 10 се само последнава недела

Заради влошувањето на состојбата и зголемениот број на заразени со коронавирсуот во општина Прилеп, вчера се одржал неформален работен состанок

Read more

ВИДЕО – И матичните лекари од Прилеп ќе ги прегледуваат пациентите заболени од Ковид 19

Во борбата со Ковид 19 се вклучуваат поактивно и матичните лекари од Прилеп. Од Министерството во февруари тие добиле насоки

Read more

ВИДЕО – Ако еден е позитивен нема да бидат тестирани и другите во фамилијата, сите позитивни нема да бидат хоспитализирани

Со зголемувањето на бројот на кревети, како и на персонал од инфективното одделение очекуваат дека ќе се реласира нивната работа,

Read more

ВИДЕО – Во Прилеп и очно, како и едно крило во интерно стануваат Ковид центри, специјализантите ќе се враќаат дома на помош

Поради зголемениот број на граѓани заболени од Ковид 19 кој во последно време во Прилеп се движи околу 60 на

Read more