ВИДЕО – Станкоски: Денеска тутунот се предава, наредниот ден кооперантите ги имаат парите

Финансиските средства се обезбедени, исплатата ќе биде исто како и минатите години. Денеска тутунот се предава, наредниот ден кооперантите ги

Read more

ВИДЕО – Станкоски: Се надевам дека ТКП ќе фати приклучок во некоја приватизација со голема светска компанија

До 2006 година Тутунски Комбинат Прилеп имаше државна сопственост од 35.5%. За жал во наредните 11 години некој направи загуби

Read more

ВИДЕО – Актерот Михајло Миленкоски претепан – реагирал за лице кое не носи маска во маркет во Прилеп

Актерот во прилепскиот театар Михајло Миленкоски пред неколку дена доживеал вистинска драма и бил брутално претепан во центарот на Прилеп

Read more

ВИДЕО – Дали Прилеп ќе оди во карантин ќе одлучува државниот Кризен штаб

Поради алармантната ситуација во Прилеп со Ковид 19, секојдневниот огромен број на нови случаи на граѓани заболени од корона вирус,

Read more

ВИДЕО – Поголем дел од тутунарите незадоволни од проценките на стартот на откупот на тутунот

Поголем дел од тутунарите незадоволни од проценките на стартот на откупот на тутунот. Тутунски Комбинат Прилеп е втор откупувач кој

Read more

ВИДЕО – „Каменот“ – прва премиера на прилепскиот театар откако започна пандемијата

Вечерва во 18 часот во народниот театар „Војдан Чернодрински“ во Прилеп ќе се изведе премиерата на претставата „Каменот“, во режија

Read more