„Сотир како Тутанкамон“ – нова перформанса на Драмската секција при СОУ „Ѓорче Петров“

Драмската секција при СОУ „Ѓорче Петров“ го долови народниот гениј во невербална комуникација во перформансата „Сотир како Тутанкамон“. Таа е дел од проектот „Богатството се чува дома“, финансиран од Министерство за култура. Нашиот народ има богата ризница традиционални движења, мимика, гестикулација, фацијални експресии… со кои ја надополнува комуникацијата. Тоа го заштитуваме од заборавот.

Сотир како Тутанкамон

Драмската секција при СОУ "Ѓорче Петров" го долови народниот гениј во невербална комуникација во перформансата "Сотир како Тутанкамон". Таа е дел од проектот "Богатството се чува дома", финансиран од Министерство за култура. Нашиот народ има богата ризница традиционални движења, мимика, гестикулација, фацијални експресии… со кои ја надополнува комуникацијата. Тоа го заштитуваме од заборавот.
Сценарио: Aleksandar Cvetkoski
Режија: Bozidar Cvetkoski
Раководител на Драмска секција при Соу Ѓорче Петров Прилеп: Biljana Tintoska
Играа: Ирина Јованоска Sanja Dameska Фросина Петреска Конеска Фросина Ilija Kuleski Бојан Гиноски Teona Krsteska Филип Стојаноски Вања Младеновски

Posted by AGTIS – ACTAC on Понеделник, 19 јули 2021

Сценарио: Александар Цветкоски
Режија: Божидар Цветкоски
Раководител на Драмска секција при СОУ Ѓорче Петров: Билјана Тинтоска
Играа: Ирина Јованоска, Сања Дамеска, Фросина Петреска, Конеска Фросина, илија Кулески, Бојан Гиноски, Теона Крстеска, Филип Стојаноски и Вања Младеновски.

Сотир како Тутанкамон

Драмската секција при СОУ “Ѓорче Петров” го долови народниот гениј во невербална комуникација во перформансата “Сотир како Тутанкамон”. Таа е дел од проектот “Богатството се чува дома”, финансиран од Министерство за култура. Нашиот народ има богата ризница традиционални движења, мимика, гестикулација, фацијални експресии… со кои ја надополнува комуникацијата. Тоа го заштитуваме од заборавот.
Сценарио: Aleksandar Cvetkoski
Режија: Bozidar Cvetkoski
Раководител на Драмска секција при Соу Ѓорче Петров Прилеп: Biljana Tintoska
Играа: Ирина Јованоска Sanja Dameska Фросина Петреска Конеска Фросина Ilija Kuleski Бојан Гиноски Teona Krsteska Филип Стојаноски Вања Младеновски

Posted by AGTIS – ACTAC on Понеделник, 19 јули 2021

Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа, што се однесува на текст фотографија видео без дозвола од редакцијата на ИНФО КОМПАС.

Можеби ќе ве интересира

Следете не на facebook

 

Вашата поддршка многу ни значи