9 дена забава и дење и ноќе – на 23-ти започнува „Зимската приказна“ во Битола


Зимска Приказна – Програма

23.12.2023 – Сабота

Офицерски дом

12:00-14:30 – Dj Milojevich – Офф програма, Офицерски дом

12:00 – 14:30 – Isavioloncello – Офф програма, Широк Сокак

14:30-17:00 – Dj Kox – Офф програма, Офицерски дом

Официјална програма Офицерски дом

20:00 – 21:00 – Expose Dance Studio

21:00 – 23:00 – „Евергрини“ – Сара и Дејан

23:00 – 00:00 – B.Boy “His music/his viny!”

– Disney маскоти

Стара Чаршија

11:00 – 14:00 -„Заедно да ја накитиме елката“ – ЗУР Македонски Ракотворби

11:00 – 11:30 – Детска градинка „Мајски Цвет“

11:30 – 13:00 – Оркестар „Маестрал“

13:00 – 14:30 – Оскестар „Фаворити“

14:30 – 16:00 – Група „Оскар“

18:00 – 20:00 – „Новогодишен германски базар“ – Наставници по германски јазик

 

24.12.2023 Недела

Офицерски дом

12:00 – 14:30 – Dj Limon – Офф програма, Офицерски дом

12:00 – 14:30 – Isavioloncello – Офф програма, Широк Сокак

14:30 – 17:00 – Dj Goks – Офф програма

Офицерски дом – Официјална програма

20:00 – 21:00 – Sineticsax

21:00 – 22:00 – Група „Гром“

22:00 – 23:00 – Николче Зацески и „Barcode“

23:00 – 00:00 – Sound Waves/Марјан Ѓаковски

Стара Чаршија

11:00 – 11:30 – ООУ „Коле Канински“

11:30 – 12:15 – „Од децата за децата“ – КУД „Илинден“ – Битола

12:00 – 14:00 – „Традиционален Базар“-Македонско-Турско здружение„Мустафа Кемал Ататурк“

12:15 – 13:00 – „Зимска Фолклорна Приказна 2023“ – А.Ф. „Плетенка“ – Битола

13:00 – 13:45 – „Фолклорна Бајка“ – А.Ф. „Гоце Делчев“ – Битола

13:45 – 14:15 – „Божиќни песни“ – Женски камерен хор „Керамија“ Прилеп

14:15 – 16:00 – „Музика за битолчани“ – Здружение за музичка култура и уметност СЕКВЕНЦА

 

25.12.2023 Понеделник

Офицерски дом

12:00 – 14:30 – Dj Acika – Офф програма, Офицерски дом

12:00 – 14:30 – Isavioloncello – Офф програма, Широк Сокак

14:30 – 17:00 – Dj Boca – Офф програма, Офицерски дом

13:00 – 14:00 – Поп музика, Широк Сокак – Офф програма

Официјална програма Офицерски дом

20:00 – 21:00 – Discophats

21:00 – 22:30 – Симеон Тасев – Emotion Band

22:30 – 00:00 – City Band

Стара Чаршија

11:00 – 11:45 – ООУ „Елпида Караманди“ – Музички точки

11:45 – 12:30 – ООУ „Гоце Делчев“ – Музичко Драмски точки

13:30 – 14:30 – „Хераклеа Бенд“

14:30 – 16:00 – Дуо Латино – Музичка изведба

 

26.12.2023 Вторник

Офицерски дом

12:00 – 14:30 – Dj Anna Maria- Офф програма, Офицерски дом

12:00 – 14:30 – Isavioloncello – Офф програма, Широк Сокак

14:30 – 17:00 – Dj T- Zobe – Офф програма Офицерски дом

Официјална програма Офицерски дом

20:00 – 21:00 – Виктор Апостоловски

21:00 – 22:30 – „Влатко и оркестар Златко Миладиноски“

22:30 – 00:00 – „Ламбе и пријателите“ – Ламбе Алабаковски

Стара Чаршија

11:00 – 16:00 – „Новогодишно село“ – Здружение за коњички спортови и заштита на коњи

ГЕСТУЕТ ДРАЈЛИНДЕНХОФ

11:00 – 11:30 – ООУ Климент Охридски

11:30 – 12:00 – ООУ „Кирил и Методиј“

12:00 – 12:30 – ООУ „Трифун Пановски“

12:30 – 14:30 – „Битолски чалгии“

 

27.12.2023 Среда

Офицерски дом

12:00 – 14:30 – Dj Torta – Офф програма, Офицерски дом

12:00 – 14:30 – Isavioloncello – Офф програма, Широк Сокак

14:30 – 17:00 – Dj Chiko – Офф програма, Офицерски дом

Официјална програма Офицерски дом

20:00 – 21:30 – „Меркато Бенд“

21:30- 22:15 – Борче Наумовски – Министерот

22:15 – 00:00 – Група „Тамбураши“

Стара Чаршија

11:00 – 13:00 – Група „Пинк Пантер“

13:00 – 14:30 – „Евергрини“ – Сара и Дејан

14:30 – 16:00 – „Нала Бенд“

 

28.12.2023 Четврток

Офицерски дом

12:00 – 14:30 – Dj Ljubisha – Офф програма,Офицерски дом

12:00 – 14:30 – Isavioloncello – Офф програма, Широк Сокак

14:30 – 17:00 – Dj Sasho Spect – Офф програма,Офицерски дом

Официјална програма – Офицерски дом

20:00 – 21:00 – ConTruDj

21:00 – 22:00 – Музичка група КОД 369 (Памперс)

22:00 – 23:00 – Група „Паркети“

23:00 – 00:00 – Група “The Groove”

Стара Чаршија

28.12.2023 Четврток

11:00 – 12:00 – ООУ „Даме Груев“ – Музички и драмски точки

12:00 – 14:00 – Група „Амајлија“

14:00 – 16:00 – Група „Адути“

 

29.12.2023 Петок

– Дневна програма

12:00 – 13:30 – Гимназија „Ј.Б. Тито“ – Музичка програма

12:00 – 14:30 – Isavioloncello – Офф програма, Широк сокак

12:00 – 14:30 – Isavioloncello – Офф програма, Широк сокак

12:00 – 14:30 – Dj Berryqyat – Офф програма,Офицерски дом

12:00 – 15:00 – „Куќарката на Дедо Мраз“ – Зоолошка градина

„22 Нентори“ – Офф програма

14:30 – 17:00 – Box Beater – Офф програма,Офицерски дом

Официјална програма Офицерски дом

-Вечерна програма

20:00 – 21:00 – Театарска претстава „ Трите волшебни кучиња“ – НУ Народен театар

21:00 – 22:30 – Трио „Џентлемен“

22:30 – 00:00 – Група „Фонтана“ и Елена Андоновска

Стара Чаршија

29.12.2023 Петок

11:00 – 12:30 – Група “Ѓердан“

12:30 – 14:00 – Група „Милениум“

14:00 – 16:00 – Група „Боеми“

 

30.12.2023 Сабота

– Дневна програма – Офицерски дом

11:00 – 11:30 – Детски музички фестивал „Тра ла ла“

11:30 – 12:30 – Театарска претстава „Изгубената снегулка“ – Бабец театар

12:30 – 13:15 – Новогодишен мјузикл за деца – Балада арт продукција

13:15 – 14:00 – Театарска претстава „Магична потрага по Дедо Мраз“

14:00 – 14:45 – Театарска претстава „Замрзната Бајка“

12:00 – 14:30 – Isavioloncello – Офф програма, Широк Сокак

– Disney маскоти

– Вечерна програма – Офицерски дом

20:00 – 21:00 – Jingle bell symphony – Sarah Mace & the Christmas Girls и Камерен Оркестар на Битола IWConnect

21:30 – 22:30 – Група „Калабалак“

22:30 – 00:00 – Група „Деспина“

Стара Чаршија

11:00 – 16:00 „Новогодишен Слоу Фуд базар“ Пешачка патека покрај река Драгор

11:00 – 11:30 – „Вплотеност на традицијата и современото“ Комуна на Армините-Власите „Браќа Манаки“ Битола

11:30 – 13:00 „Магнум Бенд“

13:00 – 14:15 – Миле Кузмановски

14:15 – 16:00 – Група „За Мерак“

 

31.12.2023 Недела / 01.01.2024 Понеделник

-Дневна програма – Офицерски дом

11:00 – 11:30 – „СИ ДО“ Новогодишен концерт – ЗГ Промедиа

11:30 – 12:30 – Театарска претстава „Новогодишни желби“- Театар ДЕЛ АРТЕ – Битола

12:30 – 13:30 – Театарска претстава „Новогодишна збрка“

13:30 – 14:30 – Театарска претстава „Санката на Дедо Мраз“

12:00 – 14:30 – Isavioloncello – Офф програма, Широк Сокак

– Disney маскоти

-Вечерна програма – Офицерски дом

20:00 – 21:00 – „Eruption Band“

21:00 – 22:00 – „Elicsir band“

22:00 – 23:00 – Група „Чоканче“

23:00 – 00:30 – Битолски дувачки оркестар и Стендап комедија со Марјан Ѓорѓиевски

Стара Чаршија

11:00 – 12:30 – „Ритам Бенд“

12:30 – 14:00 – Група „Бон Тон“

14:00 – 16:00 – Група „Антика“

12:00 – 16:00 – Dj Jakov – Офф програма

– Disney маскоти

 

01.01.2024 Понеделник

„Први на први“ – ЗПСК Олимпус Монс – Офф програма

12:00 – 14:30 – Isa violoncello – Офф програма, Широк Сокак

Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа, што се однесува на текст фотографија видео без дозвола од редакцијата на ИНФО КОМПАС.

Можеби ќе ве интересира

Следете не на facebook

 

Вашата поддршка многу ни значи