ВИДЕО – ООУ „Кочо Рацин“ наскоро добива нова фасада, атмосферска канализација, партерно уредување и нова биста на својот патрон


Во измнатиов период од 2 години ООУ „Кочо Рацин“ со заедничка заложба со локалнаната самоуправа има направено голем број на инвестиции од кои покапитални и позначајни се:

  1. Санација на подови во училници на прв спрат и ходници на прв и втор спрат.

2. Реконструкција на одводната мрежа на лева и десната  вертикала од санитарните јазли на училиштето од подрум до втори спрат:

-промена на   санитарии

-подни и ѕидни плочки

-промена на одводна мрежа

-реконструкција на електрична мрежа

-промена на плафони на приземје и прв спрат

  1. Малтарење на ограден ѕид од училиштето
  2. Естетско уредување на ходниците од училиштето и оградниот ѕид и спортска сала .
  3. Набавка на канцелариски мебел:

-столици

– бироа

-шкафови

– паноа во ходници за изложување на изработки на ученици

  1. Набавка на информатичко и видео опрема:

– смарт табли

– смарт панели

– разглас

– монитори

– и др опрема

–  лаптопи

– печатачи

– синтисајзер

  1. Варосување на кабинетот по физичко и ликовни и фарбање на мрежата за парно греење.

8 . Набавка на  компјутери и монитори за потребаите на кабинетот по информатика  .

9 . Во кабинетот по Физика вградување на водоводна инсталација

10. Набавка на книги и полици за библиотека

11. Уредување на тоалет за деца со посебни потреби и платформа за деца со посебни потреби.

12. Набавка на машина за чистење на подови

13. Набавка на татами за малата сала по физичко образование

14. Набавка на нови клупи за Кабинетот по германски јазик

15. Естетско уредување за Кабинет по македонски јазик

16. Набавка на лап топи, смарт табли, печатачи. ,таблети и друга опрема .

17. Изградба на атмосфеска и дренажна канализација.

18. Набавка на нови училишни клупи и столчина.

19. Набавка на наставно образовни помагала

20. Вариолајти на прозорци на Кочо Рацин –Рид

21. Промена на електрична инсталација на подрачно училиште Рид .

 

ПРОЕКТИ ПЛАНИРА ЗА ВО ИДНИНА:

 

  1. Реконструкција на санитарните јазли на 2 спрат машки дел

2.Фасада и атмосферска канализација на централното училиште „Кочо Рацин“

  1. Фасада на Кочо Рацин –Рид

4.Партерно уредување на централно  училиште Кочо Рацин

  1. Поставување на мермерена биста од Кочо Рацин.

6.Сензорна соба со донација на „Macedonia schools“ од Америка и Германска амбасада.

Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа, што се однесува на текст фотографија видео без дозвола од редакцијата на ИНФО КОМПАС.

Можеби ќе ве интересира

Следете не на facebook

 

Вашата поддршка многу ни значи