ВИДЕО – Проданоски: Ќе инвестираме во модерна и функционална инфраструктура за Прилеп

Лошата инфраструктура е еден од големите проблеми со кој се соочуваме како држава, а особено Пелагонискиот регион во кој припаѓа нашиот град. Ја бараме вашата поддршка, но и се обврзуваме наредниот четири годишен мандат дека ќе започнеме со реализација на проекти за градење на модерна и функционална инфраструктура, изјави на денешната прес конференција кандидатот за пратеник Дејан Проданоски.

Прес конференцијата ја пренесуваме во целост.

 

Почитувани сограѓани,
Лошата инфраструктура е еден од големите проблеми со кој се соочуваме како држава, а особено Пелагонискиот регион во кој припаѓа нашиот град.
Ја бараме вашата поддршка, но и се обврзуваме наредниот четири годишен мандат дека ќе започнеме со реализација на проекти за градење на модерна и функционална инфраструктура.
Владата на ВМРО ДПМНЕ ќе инвестира во патната инфраструктура преку градење на автопати, експресни, магистрални, регионални и локални патишта. Ќе инвестираме во железничката инфраструктура преку градење и реконструкција на железничките пруги и
набавка на возови. Ќе инвестираме и во комуналната инфраструктура преку градење на водоводни, атмосферски и фекални канализациски системи во сите населени места низ
земјата.

Почитувани сограѓани,
Владата на ВМРО ДПМНЕ за потребите на граѓаните на општина Прилеп ќе инвестира во следните капитални проекти:
-Конечно завршување на изградбата на експресниот пат од Градско преку Росоман и Дреново во должина од околу 33 километри.
-Изработка на студија и комплетна проектна документација за изградба на експресниот пат Велес – Прилеп преку Општина Чашка. Рокот за изработка на проект е до 2028 година.
-Ремонт со електрификација на пругата Велес – Битола. Со ремонт на истата ќе се добие побрз, посигурен и побезбеден железнички превоз.

Со директна поддршка од централниот буџет за капитални локални проекти, ќе се реализираат следните проекти:
-реконструкција на улица Победа со мост,
-кружен тек Табана со мостовско решение,
-влез Македонски Брод-Прилеп,
-улица Орде Чопела,
-кружен тек Нова Автобуска,
-реконстукција на спортска сала Партизан,
-урбанизарање на нова населба „Проект Градина“ (улици, водовод,
канализација, осветлување, училишта, градинки),
-реконструкција на стари и изградба на нови детски игралишта и сали, реконструкција на улици во населени места и градот.
Почитувани сограѓани,
Целта и визијата на ВМРО ДПМНЕ е да донесеме обнова и пораст на економскиот развој, придвижување и комплетно завршување на сите заостанати проекти на кои ќе им
дадеме нов импулс и квалитет, а нудиме и ќе реализираме нови проекти.
Почитувани сограѓани,
Овие проекти може да ги реализираме само со ваша поддршка. Потребна е масовна излезеност изборите кои ќе се оддржат на 8- ми Мај. Ве повикувам да го заокружите бр.2 за Македонија повторно да е наша!
Број 2, за Гордана, за Македонија повторно да е горда!

Posted by ОК на ВМРО-ДПМНЕ Прилеп on Tuesday, April 30, 2024

„Владата на ВМРО ДПМНЕ ќе инвестира во патната инфраструктура преку градење на автопати, експресни, магистрални, регионални и локални патишта. Ќе инвестираме во железничката инфраструктура преку градење и реконструкција на железничките пруги и набавка на возови. Ќе инвестираме и во комуналната инфраструктура преку градење на водоводни, атмосферски и фекални канализациски системи во сите населени места низ земјата.

Почитувани сограѓани, Владата на ВМРО ДПМНЕ за потребите на граѓаните на општина Прилеп ќе инвестира во следните капитални проекти: -Конечно завршување на изградбата на експресниот пат од Градско преку Росоман и Дреново во должина од околу 33 километри. -Изработка на студија и комплетна проектна документација за изградба на експресниот пат Велес – Прилеп преку Општина Чашка. Рокот за изработка на проект е до 2028 година. -Ремонт со електрификација на пругата Велес – Битола. Со ремонт на истата ќе се добие побрз, посигурен и побезбеден железнички превоз.

Со директна поддршка од централниот буџет за капитални локални проекти, ќе се реализираат следните проекти: -реконструкција на улица Победа со мост, -кружен тек Табана со мостовско решение, -влез Македонски Брод-Прилеп, -улица Орде Чопела, -кружен тек Нова Автобуска, -реконстукција на спортска сала Партизан, -урбанизарање на нова населба „Проект Градина“ (улици, водовод, канализација, осветлување, училишта, градинки), -реконструкција на стари и изградба на нови детски игралишта и сали, реконструкција на улици во населени места и градот.

Почитувани сограѓани, целта и визијата на ВМРО ДПМНЕ е да донесеме обнова и пораст на економскиот развој, придвижување и комплетно завршување на сите заостанати проекти на кои ќе им дадеме нов импулс и квалитет, а нудиме и ќе реализираме нови проекти. Почитувани сограѓани, овие проекти може да ги реализираме само со ваша поддршка. Потребна е масовна излезеност изборите кои ќе се оддржат на 8- ми Мај. Ве повикувам да го заокружите бр.2 за Македонија повторно да е наша! Број 2, за Гордана, за Македонија повторно да е горда!“, изјави Проданоски.

Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа, што се однесува на текст фотографија видео без дозвола од редакцијата на ИНФО КОМПАС.

Можеби ќе ве интересира

Следете не на facebook

 

Вашата поддршка многу ни значи