ВИДЕО – Завршија градежните работи на ИКТ центарот во Прилеп

Завршија градежните работи на првиот во Македонија „Центар за опоравување од катастрофи и обезбедување на континуитет со работата“ кој се

Read more

ВИДЕО – Архитектонските бариери и понатаму најголем проблем за социјална инклузија на инвалидизираните лица

Најголемиот дел од сите јавнии објекти, згради и училишта во Македонија не се архитектонски пристапни за инвалидизираните лица што претставува

Read more

ВИДЕО – Прилеп прва општина каде „Екомонитор“ постави 6 станици за мерење на квалитетот на воздухот

Прилеп ќе биде првата Општина во Македонија каде ќе се спроведе пилот проектот „Екомонитор“ и ќе бидат поставени 6 станици

Read more

ВИДЕО – Прилеп ќе стане регионален центар за чување на дигитализираниот архивски материјал

Од почетокот на наредната година ќе се започне со дигитализација на сите документи кои ги поседува државниот архив на Македонија.

Read more

ВИДЕО – Трибина за НАТО во Прилеп : Со влезот во Алијансата за компаниите ќе се отвори пазар со обрт од околу 5 милијарди евра

Со влезот во НАТО за македонските компании се отвора нов пазар со обрт од околу 5 милијарди евра. Политичката сигурност

Read more

ВИДЕО – Засега ништо од ветените придонеси и плати за Еурокомпозитовци – повторно нови протести

Вработените во државната компанија „Еурокомпозит“ денешните протести ги одржаа на регионалниот пат Прилеп – Скопје, кај месноста Заполшки мост. Но

Read more

ВИДЕО – Започна откупот на тутунот, се очекува добра цена и за 6% повеќе килограми од лани

Започна откупот на тутунот за реколтата 2018/2019. Лани имаше произведено околу 25 милиони килограми, а годиинава се очекувало 6% повеќе.

Read more

ВИДЕО – За прв пат во Прилеп со хуманитарна акција се одбележа Светскиот ден на предвремено родени бебиња

Со хуманитарна акција во прилепската болница годинава за прв пат се одбележа Светскиот ден на предвремено родените бебиња. Иницијатор за

Read more

ВИДЕО – Еурокомпозитовци повторно без плата и на протести, немаат никаква работа ниту помош од државата за производството

Продолжува голготата за 60-тината вработени кои останаа на работа во државната компанија „Еурокомпозит“. Денеска тие повторно излегоа на протест затоа

Read more

ВИДЕО – Новите сознанија за Колобаиса и Трескавец ќе дадат уште поголема тежина на апликацијата за УНЕСКО

Најновите археолошки откритија на Трескавец и античката населба Колобаиса која егзистирала на тој простор од 1 до 6 век и

Read more