Духот го стимулира имуниот систем, вербата за опстанок, надежта – стравот има клучна улога за нашиот опстанок

Секогаш кога ќе сакав да напишам нешто за актуелната состојба со пандемија и менталното здравје, ќе ми се јавеше некој

Read more

ВИДЕО – Прилепчани дел од интересна иницијатива – ОКРШ ЧАЛЕНЏ, која за време на домашарењево се шири на ФБ

  Овие дечки не пеат по балкони, туку за време на седењето дома поради корона вирусот дошле до една интересна

Read more

ВИДЕО – Прилепски наставник за прв пат во Македонија одржа онлајн час по математика поради корона вирусот

Во обид да се надминат состојбите со принудниот распуст на учениците поради корона вирусот денеска во Прилеп за прв пат

Read more

Ексклузивно видео : Како изгледаат старите скривници во Прилеп-стотици метри од мрежа на тесни ходници со простории поврзани помеѓу себе

  Во ова издание на рубриката Збор 2 на порталот Инфо Компас ќе може да погледнете како изгледаат старите напуштени

Read more

ВИДЕО – Јованоски : Движењето надвор од своите домови граѓаните да го сведат на минимум, освен за неодложни и итни потреби

Апел до граѓаните на Општина Прилеп :         Се апелира до сите граѓани да го намалат движењето

Read more

ВИДЕО – Времено се затвораат приемното и одделението за даноци во Општина Прилеп, дезинфекција на градинките и училиштата, забрана за организирање на локални настани и собири

  Врз основа на Закон  за локална самоуправа Член  22 став 1 точка 9 и Член 14 Став 1 точка

Read more

„Спелеологијата заслужува поголема афирмација, ќе внесам повеќе авантура, дружба, експедиции, спасителни акциии, соработка со странски клубови“

Работам на нов проект кој ќе донесе многу авантура, дружба, експедиции, спасителни акции, спелео информативни денови каде на сите овие

Read more