БиХ екстрадираа осомничен исламист во САД, се криел во Сараево

Мирсад Кандиќ, еден од најбараните соработници на Исламска држава во светот, вчера од сараевскиот аеродром со специјален авион беше депортиран

Read more

Лидерот на ИСИС, за кој се веруваше дека е мртов, се појави на ново видео

Спиритуалниот лидер на Исламската држава, Абу Бакр ал-Багдади, се претспоставуваше дека е убиен во руски воздушен напад во сирискиот град

Read more