Општина Прилеп : Сите изборни ветувања, поточно Програмата на градоначалникот Јованоски, се реализира чекор по чекор

Разбирливо е што советниците од редовите на ВМРО-ДПМНЕ во Советот на Општина Прилеп, немаат информации за работата на новата локална

Read more

Општина Прилеп : Доказ за недомаќинското работење на ВМРО-ДПМНЕ е тоа што Општина Прилеп е во долг од околу 3.5 милиони евра

Општина Прилеп категорично ги демантира дезинформациите и спинуваните факти од страна на општинскиот комитет на ВМРО-ДПМНЕ од Прилеп, објавени на

Read more

Јованоски : Инспектори го испитуваат финансиското работење на Општина Прилеп, долгот моментално е околу 3,5 милиони евра

Во овој момент Општина Прилеп должи околу 3,5 милиони евра кон разни побарувачи. Детали за сето ова има во извештајот

Read more

ВИДЕО: Се одржа втората седница на „Граѓанскиот парламент“ во Прилеп

Денеска во Прилеп по втор пат се одржа т.н. „Граѓанскиот парламент“, средба на која градоначалникот Илија Јованоски заедно со граѓаните

Read more

Се интензивира соработката помеѓу Општина Прилеп и Меѓународниот Славјански Универзитет од Битола

Градоначалникот на Општина Прилеп, Илија Јованоски, денеска оствари средба со претставници на Меѓународниот Славјански Универзитет од Битола на која се

Read more

ВИДЕО : Доделени наградите „3-ти Ноември“ во Прилеп

На свечена седница на Советот на Општина Прилеп, вечерва, беа доделени третоноемвриските награди. Наградите се доделуваат секоја година по повод

Read more

Општина Прилеп : Општинската администрација ги демантира обвинувањата за противзаконско работење на градоначалникот и новата локална власт

По вчерашните недолични критики од општинскиот комитет на ВМРО-ДПМНЕ, мотивирани од приземни популистички цели, а упатени на адреса на градоначалникот

Read more

Соопштени добитниците на наградата „3-ти Ноември“ во Прилеп

Комисијата за одбележување празници и манифестации и доделување награди и признанија, на денешната седница донесе одлука за доделување на награди

Read more

Општина Прилеп : Рокот за доставување предлози за 3-то ноемвриските награди не е ограничен, ниту пак рокот за донесување на одлуките

Комисијата за одбележување на значајни настани, личности и празници работи законски и со примена на сите правни акти што ја

Read more

Градоначалникот Јованоски финансиски ќе го поддржи пингпонгарот Рикалоски за учество на Олимпијадата

Седумнаесет годишниот пингпонгар од Прилеп, Александар Рикалоски, е првиот пингпонгар од Прилеп и Македонија, кој во изминативе 7 децении од

Read more