ВИДЕО – СДСМ : Јавното обвинителство да ја преиспита сомнителната продажба на млечниот пазар во Прилеп

Бизнис интересите на ВМРО-ДПМНЕ биле над интересите на граѓаните. Класичен пример за тоа е наследената катастрофална финансиска состојба во ЈКП

Read more

СДСМ : ВМРО-ДПМНЕ го уништи спортот во Прилеп, СДСМ го враќа на вистинските патеки

Со 12-ет годишното криминално и коруптивно трошење на буџетските пари, ВМРО-ДПМНЕ го клекна на колена спортот во Прилеп и граѓаните

Read more

ВИДЕО – СДСМ : Претходната локална самоуправа го оштетила буџетот на Општина Прилеп за околу 41.000 евра

Тоа што го тврдевме како опозиција, дека тогашната локална власт на Општина Прилеп на чело со Марјан Ристески тргнала по

Read more

ВИДЕО – СДСМ : Зборот даден пред граѓаните за нас е света работа, ги зголемивме субвенциите за тутун

Почитувани производители на тутун, Вашиот труд, тутунарската мака се цени и се плаќа! Владата на Република Македонија, предводена од премиерот

Read more

ВИДЕО – СДСМ : Јавното обвинителство во Прилеп ќе има полни раце работа со поранешните функционери на ВМРО-ДПМНЕ

Според информациите што деновиве ја преплавија јавноста, за менаџирањето на јавното комунално претпријатие Комуналец, од страна на поранешниот директор Златко

Read more

ВИДЕО – СДСМ : Советниците на ВМРО-ДПМНЕ не учествуваат во работата на Советот, а бесрамно го земаат советничкиот хонорар

Бојкотот, деструкцијата и делувањето спротивно на интересите на граѓаните што криминалната ВМРО-ДПМНЕ го спроведува во Советот на Општина Прилеп, се

Read more

ВИДЕО – СДСМ : Го повикуваме ОЈО да покрене кривична постапка против екс директорот на ЈКП „ВИК“, Сашо Николоски

Излезе уште една вистина на виделина за неоговорното и несовесно работење на поранешната локална власт на ВМРО-ДПМНЕ, предводена од поранешниот

Read more

ВИДЕО – СДСМ : Очајните пресови полни со лаги и дискриминации се должат на хаосот и распадот во ВМРО-ДПМНЕ

Лицемерието со кое се појавува во јавност криминалната ДПМНЕ се гледа преку односот на нивната советничка група, којашто не учествува

Read more

СДСМ : ВМРО-ДПМНЕ имаше 12 години да обезбеди мерни станици за квалитетот на амбиенталниот воздух во Прилеп

ВМРО-ДПМНЕ имаше 12 години да обезбеди мерни станици за квалитетот на амбиенталниот воздух. Но, наместо тоа, ВМРО-ДПМНЕ, ги трошеше парите

Read more

СДСМ : Криминалната ВМРО-ДПМНЕ го валка највисокото општинско признание „3 –ти Ноември“

Партијата која што е синоним за криминал, корупција и брутално кршење на сите закони, денеска највулгарно се дрзна да го

Read more