СДСМ : Во недела граѓаните на Ристески ќе му покажат црвен картон

Очајноста на Марјан Ристески и нервозата заради сознанието дека во недела ќе доживее тежок изборен пораз, станува сѐ повидлива. Кога

Read more

ВИДЕО : Во Прилеп се одржа традиционалната „Килимијада“

Во Прилеп, по повод празникот „11 Октомври“ се одржа традиционалната манифестација „Килимијада“ чија цел е зачувување на нашиот фолклор и

Read more

ВИДЕО – Јованоски : Денешниот 11 Октомври е предвесник на промените во Прилеп

Денеска се навршуваат 76 години од почетокот на НОБ во 1941 година. Прилеп како револуционер положи 10 Народни херои, 154

Read more

ВИДЕО – Ристески : Лицемерно е луѓе кои ја менуваат историјата да се поклонуваат на Могилата

На сите граѓани на Р. Македонија, на сите граѓани на Општина Прилеп им го честитам, 11 Октомври, денот на народното

Read more

ВИДЕО – Ристески : Да не дозволиме некој да ни ја менува историјата и она што не прави посебен ентитет на Балканот

На овој голем датум за Прилеп и Македонија, гордост е да се биде прилепчанец, да се биде жител на градот

Read more

Видео: Започна прославата на 11 Октомври во Прилеп

Со импровизиран напад на Участакот и спектакуларен огномет вечерва во Прилеп започна одбележувањето на големиот национален празник „11 Октомври “.

Read more

Традиционална крводарителска акција по повод празникот „11 Октомври“

Денеска во просториите на Домот за култура „Марко Цепенков“ во Прилеп се одржа веќе традиционалната крводарителска акција по повод големиот

Read more

Програма за одбележување на националниот празник „11 Октомври“

Официјална програма за одбележување на националниот празник „11 Октомври“ во Прилеп.     07-08 oктомври, 2017   19.00 Интернационален фестивал „Ѕвездички“–

Read more