Програма за одбележување на националниот празник „11 Октомври“

Официјална програма за одбележување на националниот празник „11 Октомври“ во Прилеп.

 

 

07-08 oктомври, 2017

 

19.00 Интернационален фестивал „Ѕвездички“– НУЦК Марко Цепенков

 

 

08 oктомври, 2017

 

11.00 Натпревар во стандардни и латино-американски и модерни танци – ООУ Кочо Рацин

 

 

10 октомври, 2017

 

10.00-15.00 Крводарителска акција–НУЦК Марко Цепенков

12.00 Формирање на македонското знаме –балетски перформанс, Плоштад Методија Андонов – Ченто

 

Централна манифестација

Камена бина, плоштад Александрија

 

  19.00 Настап на солисти од детскиот хор „Мали Ангели“ 

  19.00 Изложба на скулптури од Никола Смилков – Ликовна галерија, НУЦК

  Марко Цепенков

  19.30 Поздравен говор на градоначалникот на Општина Прилеп Марјан

  Ристески

  19.45 Огномет

  20.00 Концерт на етно групата Синтезис

  21.00 DJ Meto s

 

 

11 Октомври, 2017

 

09.30 Положување на цвеќиња на спомениците на:

Методија Андонов Ченто, Кузман Јосифоски Питу и на Могилата на непобедените

10.00-14.00 Изложба на рачни изработки „Килимијада“- плоштад кај Градскиот саат

10.00-15.00  Tuning Car Show – Булевар Гоце Делчев

 

1114 oктомври, 2017

 

09.00-15.00 Фестивал на медот – Плоштад Методија Андонов-Ченто

 

 

Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа, што се однесува на текст, фотографија и видео, без дозвола од редакцијата на ИНФО КОМПАС.