Список на новите градоначалници по партии во сите 80 општини и Скопје

СДСМ, според резултатите по двата круга од локалните избори, ќе раководи со Скопје и 56 општини, ВМРО-ДПМНЕ во пет, ДУИ во 10, Алијансата за Албанците во три, Беса, ДПА и ДПТ во по една, а кандидати предложени од група избирачи во три општини.

 

СДСМ

1.Арачиново – Миликие Халими
2.Аеродром – Златко Марин
3.Берово – Звонко Пекевски
4.Битола – Наташа Петровска
5.Богданци – Блаже Шапов
6.Босилово – Зоран Зимбаков
7.Валандово – Перо Костадинов
8.Василево – Марјан Јанев
9.Вевчани – Сашо Јанкоски
10.Велес –Аце Коцевски
11.Гевгелија – Сашо Поцков
12.Ѓорче Петров – Александар Наумовски
13.Дебрца – Зоран Ногачески
14.Делчево – Горан Трајковски
15.Демир Хисар – Марјанче Стојановски
16.Дојран – Анго Ангов
17.Зелениково – Борче Гиевски
18.Карпош – Стефан Богоев
19.Конче- Благоја Илиев
20.Кочани – Илијев
21.Кратово – Љупчо Бојаџиев
22.Крива Паланка – Борјанчо Мицевски
23.Кривогаштани –Рибинчо Шефтероски
24.Крушево – Томе Христоски
25.Куманово – Максим Димитриевски
26.Лозово – Ацо Велковски
27.Маврово Ростуше – Медат Куртовски
28.Неготино – Тони Делков
29.Ново Село – Боро Стојчев
30.Охрид – Јован Стојаноски
31.Пехчево – Драган Тренчовски
32.Прилеп – Илија Јованоски
33.Радовиш – Герасим Конзулов
34.Ресен – Живко Гошаревски
35.Свети Николе – Сашо Велковски
36.Струмица – Коста Јаневски
37.Центар – Саша Богдановиќ
38.Бутел – Велимир Смилевски
39.Виница – Ивица Димитров
40.Гази Баба – Борис Георгиевски
41.Градско – Роберт Бешовски
42.Демир Капија – Лазар Петров
43.Јегуновце – Дарко Блажески
44.Карбинци – Јордан Насев
45.Македонска Каменица – Соња Стаменкова
46.Македонски Брод – Живко Силјаноски
47.Могила – Јасмина Гулевска
48.Новаци – Љубе Кузмановски
49.Пробиштип – Драган Анастасов
50.Росоман – Бранко Јанев
51.Старо Нагоричане – Жаклина Јовановска
52.Чашка – Горан Стојановски
53.Чешиново Облешево – Горанчо Крстев
54.Штип – Благој Бочварски
55.Шуто Оризари – Курто Дудуш
56.Кисела Вода – Филип Темелковски
57.Град Скопје – Петре Шилегов

 

ДУИ

1.Кичево – Фатмир Дехари
2.Пласница – Исмаил Јахоски
3.Дебар – Ружди Љата
4.Долнени – Џемил Ќамили
5..Липково – Еркан Арифи
6.Сарај – Блерим Беџети
7.Струга – Рамис Мерко
8.Теарце – Исен Асани
9.Тетово – Теута Арифи
10.Чаир – Висар Ганиу

 

ВМРО-ДПМНЕ

1.Илинден – Жика Стојановски
2.Петровец – Борче Митевски
3.Сопиште – Стефче Трпковски
4.Кавадарци – Митко Јанчев
5.Зрновци – Блажа Станков

 

 

Алијанса на Албанците

1.Гостивар – Арбен Таравари
2.Боговиње – Аљбон Џемаили
3.Врапчиште – Исен Шабани

 

ДПА

1.Студеничани – Азем Садики

 

БЕСА

1.Бљерим Сејди

 

Демократска партија на Турците

1.Центар Жупа – Аријан Ибраими

 

Независни кандидати

1.Чучер Сандево – Јован Пејковски
2.Ранковце – Ивица Тошевски
3.Брвеница – Енвер Пајазити

 

 

Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа, што се однесува на текст, фотографија и видео, без дозвола од редакцијата на ИНФО КОМПАС.