Имено, таткото на момчето, 49-годишниот  Г.С. од село Селце, прилепско, пријавил дека во планинарскиот дом лоциран на Селечка Планина, го пронашол својот син В.С.кој на 06.10.2018 година бил пријавен за исчезнат.