Здружението „Достоинствен Работник“ ги зајакнува внатрешните структури и процедури

Здружение „Достоинствен Работник“ во рамките на проектот „Унапредување на внатрешните структури и процедури на добро управување“ ја зајакнува својата одржливост и позитивниот имиџ во локалната заедница преку презентација на теоретски решенија и практични совети како и алатки за примена на принципите на доброто управување.

 

Иако, Законот за здруженија и фондации ги нуди основите за организациската структура и управувањето, сепак за одржливоста на граѓанскиот сектор во конктекст  кој е неповолен, несомнено се наметнува потребата самите граѓански организации да отидат чекор понапред и да воспостават повисоки етички стандарди кои ќе значат развиена демократска структура, транспаретност, одговорнсот, отчетност и партиципативност.

 

Проектот е поддржан од Европската Унија преку грантова шема на Македонско здружение за заштита при работа.

 

 

 

 

Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа, што се однесува на текст, фотографија и видео, без дозвола од редакцијата на ИНФО КОМПАС.