ВИДЕО – Јакимоска: Пелагонија е изолирана, многу животи се загубија по патиштата и време е по 27 години да се поврзиме со остатокот од Македонија

Денеска Стопанската комора слави 98 години од своето постоење, импозантна е бројката и потврдува за тежината на таа институција. Имено

Read more

ВИДЕО – Заев : Очекувам позитивна кампања каде ќе има натпревар на економски проекти и економски идеи

Црна кампања не може да има, поради тоа што нема кампања по електронските медиуми, таа е забранета. Веројатно по социјалните

Read more

ВИДЕО – Заев: Можеше да има побрза правда ако кревав телефони, јас се борев против тоа, но некои судии се корумпиирани

Очекуваме ефикасно судство, транспарентно судство, делење на еднаква правда, очекуваме предметите да не застаруваат, очекуваме предметите да не се враќаат

Read more

ВИДЕО – Дуално стручно образование во Прилеп за стопирање на иселувањето, но без конкретна најава за покачување на платите

Како обид за стопирање на иселувањето, намалување на невработеноста, но и одговарање на потребите на пазарот на труд во Прилеп

Read more

ВИДЕО – Прилепчанецот Грданоски секој де го бележи времето над 60 години – имаме се помалку врнежи и се поголеми климатски промени

81 годишниот машински инжинер Миле Грданоски од Прилеп, кој се занимава со термо енергетика, од својата 14-та година по разни

Read more

ВИДЕО – Младите се малку свесни за негативните страни на социјалните мрежи – трибина во прилепската гимназија

По скандалот со групата „Јавна соба“ на социјалната мрежа Телеграм и се поприсутното т.н. сајбер насилство во интернет просторот помеѓу

Read more