Премиерот рече дека тие се свесни дека се работи за непополарни мерки, но дека треба да се избере меѓу задоволството и профитот од една страна и одговорноста и здравјето на граѓаните од друга страна. Заев апелираше оваа година да се празнува одговорно, за да не предизвикаме нов бран на епидемијата, кога сме, како што рече, на чекор до вакцинацијата.