ВИДЕО – Јовчески: Реконструкција на плоштадите и парковите за Прилеп да биде убаво место за живеење


Денес, стојам гордо пред Прилепската саат кула, говорејќи за повеќе проекти чиј бенефит е за сите граѓани. Жално е што актуелната локална власт не направи ништо во врска со реконструкцијата на плоштади, изјави на денешната прес конференција кандидатот за градоначалник за Прилеп од ВМРО ДПМНЕ, Борче Јованоски.

Прес конференцијата ја пренесуваме во целост.

Борче Јовчески за подобар Прилеп!

Почитувани сограѓани,

Денес, стојам гордо пред Прилепската саат кула, говорејќи за повеќе проекти чиј бенефит е за сите граѓани. Жално е што актуелната локална власт не направи ништо во врска со реконструкцијата на плоштади. Сведоци сме во каква состојба се најдуваат и плоштадот кон училиштето Кочо Рацин, но и тој кај Марко Цепенков. Сведоци сме колку лошо изгледаат буквално сите фонтани,паркови и пешачки зони. Целосно запуштени и не функционални!
Затоа, би сакал да ви ги претставам дел од нашите проекти за реконструкција на плоштади, улично осветлување, пешачки зони, парковии фонтани:
– Промена на оштетените канделабри и поставување на ново улично осветлување онаму каде што нема.
– Изработка на проект и постепено заменување на уличното осветлување со светилки на погон на обновливи извори на енергија.
– Реконструкција на Старата градска чаршија. Целосна реконструкција на водоводната, одводната, електричната и кабелската мрежа која ќе биде подземна, како и целосно уредување на партерот.
– Реконструкција на плоштад „Александрија“ и плоштадот пред Дом на култура „Марко Цепенков“ (промена на оштетени плочки, промена на оштетени канделабри и освежување на зелени површинисо засадување на цвеќиња и ново зеленило)
– Реконструкција на Афмитеатарот во Варош – негово повторно ставање во функција со органиирање на бројни настани.
– Реконструкција на постојни фонтани – промена на оштетени светилки и оштетени прскалки и ресконструкција на постојни паркови во центарот на градот и приградските населби ,како и во населените места (парк Суд, парк Варош, парк Точила, паркови во Мало и Големо Коњари).
– Реконструкција на уништените паркови и спортски терени и изградба на нови.
– Комплетна реконструкција, обновување и збогатување со нови содржини на Паркот на Револуцијата.
– Партерно уредување со паркови и зеленило во населба Точила околу К-згради;
– Поставување на автоматски системи за наводнување на парковите.

Ова се дел од проектите во нашата програма со кои град Прилеп повторно ќе биде прекрасно место за живеење.
За Прилеп се работи!

Гласајте за број 7!
#ЗаПодобарПрилеп
#СоздавамеНоваИднина

Posted by Борче Јовчески on Wednesday, October 13, 2021

„Сведоци сме во каква состојба се најдуваат и плоштадот кон училиштето Кочо Рацин, но и тој кај Марко Цепенков. Сведоци сме колку лошо изгледаат буквално сите фонтани, паркови и пешачки зони. Целосно запуштени и не функционални!

Затоа, би сакал да ви ги  претставам дел од нашите проекти за реконструкција на плоштади, улично осветлување, пешачки зони, парковии фонтани:

– Промена на оштетените канделабри и поставување на ново улично осветлување онаму каде што нема.

– Изработка на проект и постепено заменување на уличното осветлување со светилки на погон на обновливи извори на енергија.

– Реконструкција на Старата градска чаршија. Целосна реконструкција на водоводната, одводната, електричната и кабелската мрежа која ќе биде подземна, како и целосно уредување на партерот.

– Реконструкција на плоштад „Александрија“ и плоштадот пред Дом на култура „Марко Цепенков“ (промена на оштетени плочки, промена на оштетени канделабри и освежување на зелени површини со засадување на цвеќиња и ново зеленило)

– Реконструкција на Афмитеатарот во Варош – негово повторно ставање во функција со органиирање на бројни настани.

– Реконструкција на постојни фонтани – промена на оштетени светилки и оштетени прскалки и ресконструкција на постојни паркови во центарот на градот и приградските населби, како и во населените места (парк Суд, парк Варош, парк Точила, паркови во Мало и Големо Коњари).

– Реконструкција на уништените паркови и спортски терени и изградба на нови.

– Комплетна реконструкција, обновување и збогатување со нови содржини на Паркот на Револуцијата.

– Партерно уредување со паркови и зеленило во населба Точила околу К-згради;

– Поставување на автоматски системи за наводнување на парковите.

Ова се дел од проектите во нашата програма со кои град Прилеп повторно ќе биде прекрасно место за живеење. За Прилеп се работи“, изјави Јовчески.

Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа, што се однесува на текст фотографија видео без дозвола од редакцијата на ИНФО КОМПАС.

Можеби ќе ве интересира

Следете не на facebook

 

Вашата поддршка многу ни значи