Промовирањето на медиумската писменост и справување со лажните вести значи поттикнување на критичкото и аналитичкото размислување

  ЛАГ Агро Лидер започна иницијатива за Промовирање на медиумската писменост и граѓански активизам во руралните средини со поддршка на

Read more

За Денот на македонскиот јазик и македонската азбука

    Постојат некои денови во календарската година само за да не потсетат на “нешта” значајни за нас, за нашето

Read more

ЛАГ Агро Лидер донираше 100 визири во руралните средини

Локалната Акциона Група Агро Лидер активно делува и во време на непредвидливи околности како што е моменталната ситуација со пандемијата

Read more

Еколошки автобуси за јавен превоз во Битола

Еколошки автобуси за јавен превоз во Битола е предлог кој што произлезе од заедничките состаноци и дадени препораки од граѓански

Read more

Битола за здравјето на граѓаните ќе мисли подоцна!

Општина Битола како да ги заборави најгорливите проблеми со кои се соочува – загадувањето на воздухот и заштитата на животната

Read more

Предавање за лажните вести и медумската писменост на средношколците од СОУ „Орде Чопела“ – Прилеп

Денеска во СОУ „Орде Чопела“ во Прилеп се одржа едукативно предавање за медиумска писменост и препознавање на лажни вести, во

Read more

ВИДЕО – Најмалите од градинката „Гоце Делчев“ по повод Митровден приредија свечена програма за старите лица во Прилеп

По повод големиот христијански празник посветен на Светителот Свети Димитриј или кај народот познат уште и како Митровден децата од

Read more

ВИДЕО – Со саем на земјоделски производи и конференција во Прилеп одбележан „15 октомври – Меѓународниот ден на руралната жена“

Прекрасната изведба на неколку народни песни од страна на децата од градинката „Наша иднина“ од Прилеп беше дел од манифестацијата

Read more

Предизвиците со кои се соочуваат жените од руралните средини – активизам за зајакнување на руралната жена

Здружението за рурален развој Локална Акциона Група АГРО ЛИДЕР во соработка со Општина Прилеп на 15-ти Октомври  ќе го одбележи Меѓународниот ден

Read more