ВИДЕО – 26 годишниот Филип Стојаноски го фати Светиот крст во Прилеп

Дваесет и шест годишниот Филип Стојаноски го фати Светиот крст кој денеска по повод празниокот Богојавление-Водици беше фрлен во Аква

Read more

ФОТО ВЕСТ : Божик во манастирот Свети Никола во село Манастир – Мариово

Како се одбележа Божик во еден од најубавите манастири во прилепско, манастирот Свети Никола село Манастир – Мариово.    

Read more

ВИДЕО – Прилеп ја продолжува традицијата по 6-ти пат се одржа Бадниковата поворка

По повод Бадник денеска во Прилеп по 6-ти пат се одржа Бадниковата поворка. Дечињата носејќи ја макетата на пештерата во

Read more

ВИДЕО – Детскиот црковен хор во Прилеп единствен во Македонија кој го негува источното црковно пеење

Детскиот црковен хор кој пее во црквата „Света Петка“ во населбата Точила во Прилеп е единствениот детски црковен хор во

Read more

ВИДЕО – Во Крушево за Коледе се одржа уникатниот настан „Дева“, кој освен тука се одржува уште само во Витлеем

Крушево е единствениот град во Македонија каде вечерва за Коледе не се палат Коледарски огнови, кои што го најавуваат Христовото

Read more

ВИДЕО – По 11-ти пат црквата „Свето Благовештение“ во Прилеп ја организираше хуманитарната акција за Божик

Црквата Свето Благовештение во Прилеп по 11-ти пат ја организираше хуманитарната акција за Божик со која на 110 социјално загрозени

Read more

ВИДЕО – Што треба да се знае за правилно да земете учество во постапката за доделување на државно земjоделско земjиште?

Голем дел од земјоделците често пати не се доволно запознаени што треба да направат и кои точно документи им се

Read more

ВИДЕО – Земјоделците на став дека со години има злоупотреби со државното земјиште, а институциите не реагираат, бараат земјата да заврши во вистински раце

Со години наназад има злоупотреба при доделувањето и користењето на државното земјоделско земјиште и во оваа сфера владее огромен криминал

Read more