Видео-Ристески: Гасификација на Прилеп во наредната година и половина

 

За година година и половина Прилеп ќе биде опфатен со гасификациона мрежа на која ќе можат да се приклучуваат домаќинствата и претпријатијата. Овој капитален проект за Прилеп, во вредност од 37 милиони евра, ќе овозможи развој на економијата, заштита на животната средина и подобар квалитет на живеење, истакна кандидатот за градоначалник од редовите на ВМРО-ДПМНЕ за Прилеп, Марјан Ристески.

 

Прес конференцијата ја пренесуваме во целост.

 

 

„Прилеп за година и пол ќе биде опфатен со гасификација каде компаниите и домаќинствата ќе може да го користат овој природен енергенс. Изградена е делницата на гасоводот до Штип – Неготино, а во наредниот период треба да продолжи делницата Неготино – Битола, преку Кавадарци и Прилеп во должина од 92 километри и во вредност од 37 милиони евра.

Досега гасоводната цевка е стасана до Беловодица.

Проектот започна со претходната Влада на ВМРО –ДПМНЕ и треба да биде завршена до крајот на 2018 година. Истражувањето на пазарот беше направено преку Економскиот совет на град Прилеп, Стопанските комори и Регионалната Занаетчиската комора каде се увиде интересот за гасификација и нивните потреби за нов енергенс.

Ова ќе биде значаен капитален проект за Прилеп, за домаќинствата и посебно за развојот на економијата зошто преку обезбедувањето на поевтини енергенси и заштита на животната средина ќе се овозможи поголема конкурентност на прилепските компании и подобар квалитет на живеење

Гласајте за бројот 13, за гасификација на Прилеп, за нови капитални инвестиции“, изјави Ристески

 

 

Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа, што се однесува на текст, фотографија и видео, без дозвола од редакцијата на ИНФО КОМПАС.