ЏК „Сеишин“ освои 19 медали на меѓународниот турнир „Прилеп Опен 2018“

Клубот СЕИШИН  зеде учество на Меѓународниот Турнир „Прилеп Опен-2018“ во организација на Џудо Клубот Пролетер Прилеп. На овој Турнир СЕИШИН учествуваше со 21 натпреварувач а освоени беа вкупно 19 медали (5 златни, 6 сребрени и 8 бронзени).
Јуниори-ки:
1. Марио Цинацароски кат. +100 кг. 1-во место
2. Михаил Конески кат. -81 кг. 2-ро место
3. Марио Тошески кат. -73 кг. 3-то место
Кадети-ки:
4. Јован Најдоски кат. +90 кг. 1-во место
5. Марио Цинцароски кат. +90 кг. 2-ро место
6. Кристијан  Тошески кат. -90 кг. 3-то место
Пионери-ки:
7. Дамјан Петрески кат. -73 кг. 2-ро место
8. Ивана Стеваноска кат. +63 кг. 3-то место
9. Леона Настоска кат. -63 кг. 3-то место
10. Вероника Белушанец кат. -52 кг. 3-то место
Помлади пионери-ки:
11. Теа Настоска кат. -28 кг. 1-во место
12. Теона Настоска кат. -28 кг. 2-ро место
13. Давор Најдоски кат. -27 кг. 3-то место
14. Борис Џагадуроски кат. -30 кг. 2-ро место
15. Никола Магдески кат. -46 кг. 1-во место
16. Александар Николоски кат. -50 кг 2-ро место
17. Димитри Џокоски кат. -55 кг. 3-то место
18. Сергеј Рајчиноски кат. -60 кг. 3-то место
19. Андреј Сотироски кат. +60 кг. 1-во место

Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа, што се однесува на текст, фотографија и видео, без дозвола од редакцијата на ИНФО КОМПАС.