ЏК „Бушидо“ освои 13 медали на Државното првенство за пионери и сениори во Скопје

Џудо клубот Бушидо од Прилеп ја стартува оваа сезона со Државното првенство за пионери и сениори кое се одржа во Скопје. Од клубот учество зедоа 18 натпреварувачи, кои освоија вкупно 13 медали – 2 први места, 3 втори места и 7 трети места.

 

Следниот месец на 3 март Бушидо го очекува големиот Меѓународен турнир „Турија“ 2019 во Војводина.

 

 

Учесници од клубот кои освоија медали :

 

 

Теодора Ристеска, 3 место

 

Ема Димитриоска, 2 место

 

Христијан Здравески, 1 место

 

Кристијан Магероски, 1 место

 

Михаил Ацески, 3 место

 

Милена Божиноска, 3 место

 

Сара Јанеска, 3 место

 

Елеонора Илиоска, 2 место

 

Мартина Јанкоска, 2 место

 

Елена Малионоска, 3 место

 

Махаела  Димоска и Стефани Илиеска, 3 место

 

Трето место освои и Сара Атанасоска

 

 

 

 

Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа, што се однесува на текст, фотографија и видео, без дозвола од редакцијата на ИНФО КОМПАС.