ЏК Сеишин од Прилеп се врати со 18 медали од Државното првенство за пионери и сениори

На ден 24,02.2019 во Скопје се одржаа Државните Првенства за Пионери-ки и Сениори-ки во Џудо. На истите Џудо Клубот СЕИШИН-Прилеп настапи со вкупно 22 натпреварувачи-ки во двете возрасни категории при што освоени се вкупно 18 медали (4 златни, 7 сребрени и 7 бронзени).

 

Од Џудо клубот Сеишин-Прилеп велат дека  биле задоволен со остварените резултати и во понатамошниот период продолжувале со припреми за претстојните Државни Првенства за другите возрасни категории и Меѓународните Турнири кои гии очекувале.

 

Во прилог табеларен приказ поеднични резултати на членовите на Сеишин. 

 

 

ИМЕ ПРЕЗИМЕ Теж.категорија Освоено  место
Борис Џагадуроски -34 3-то
Сеадин Рустемоски -55 1-во
Никола Магдески -50 3-то
Даријан Мицкоски -42 3-то
Андреј Сотироски +73 2-ро
Димитри Џокоски -60 2-ро
Вероника Белушанец -57 3-то
Теа Настоска -32 1-во
Теона Настоска -32 3-то
Теодора Тасеска -52 1-во
Ивана Стеваноска +63 2-ро
Теодора Димеска -48 1-во
Марио Тошески -73 3-то
Михаел Конески -90 3-то
Валентин Димитриоски -81 2-ро
Јован Најдоски -100 2-ро
Марио Цинцароски +100 2-ро
Александра Најдоска +78 2-ро

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа, што се однесува на текст, фотографија и видео, без дозвола од редакцијата на ИНФО КОМПАС.