Концерт на младинскиот хор „Св. Кирил и Методиј“ од Велес во Прилеп

Во вторник 25.06.2019 во 19.30 часот во кино Мис Стон целовечерен концерт ќе одржи младинскиот хор „Св. Кирил и Методиј“ од Велес. Диригент Веселинка Маџарова. Концертот е во рамките на Прилепското културно лето

 

 

КОНЦЕРТНА ПРОГРАМА

 

 1. ,,Славеј пее на трендафил’’ – Драган Шуплевски
 2. ,,Што ми е мило на Струга дуќан да имам’’
 3. ,,Болен ми лежи Миле Поп Јорданов’’ – аранжман Кони Тимерманс
 4. ,,Шедрик, шедрик’’ – украинска нaродна песна, аранжман М. Леонтович
 5. ,,Amate mi ben mio” – Лука Маренцио
 6. ,,Alleluia” – Линда Спевацек – Авери
 7. ,,Приидите, ублажим Иосифа’’ – Павел Чесноков
 8. ,,Величанија Кирилу и Методију’’ – Тодор Скаловски
 9. “Рум, дум, дум” – Драган Шуплевски
 10. ,,Дафино вино црвено’’ – Драган Шуплевски
 11. ,,Ми пошла мома на вода’’ – Драган Шуплевски
 12. “Dubula” – (традиционална народна песна на племето Ксоха) аранжман Стефан Хатфилд 13. ,,Girls just wanna have fun’’ – аранжман Дек Шарон

 

 

 

 

Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа, што се однесува на текст, фотографија и видео, без дозвола од редакцијата на ИНФО КОМПАС.