Прилепчанката Елизабета Настеска, првата медицинска сестра од Македонија чиј текст за Флоренс Најтингејл е објавен на страната на Меѓународниот совет на медицински сестри

Унијата на ЗМСТАС предводени од Здружението на медицински сестри, техничари, акушерки и стоматолошки сестри „За нас” Ве известува за големиот

Read more

ВИДЕО – Талевски: Потребни се парламентарни избори во првиот можен рок, само за Мицкоски и ВМРО-ДПМНЕ нема услови

Ситуацијата пред која сме исправени, од сите нас бара сериозност, одговорност и совесност. Секој од нас мора да продолжи со одговорно

Read more

ВИДЕО – Тутунарите од Заполжани погодени од невремето бараат обештетување и помош од државата и општината

  Силно невреме со проследено со град вчера попладне околуи 16 часот направи вистински пустош во атарот на селото Заполжани

Read more

ВИДЕО – Талевски : Воведовме платежни картички за граѓаните, го олеснуваме животот во услови на криза

Предизвиците кои ги наметна пандемијата на коронавирусот, не’ ставија на тест нас и целиот свет. Покажавме одговорност, солидарност, способност за

Read more