ВИДЕО – Валона – албанската убавица каде се спојуваат јадранското и јонско море

Валона е албанската убавица каде се спојуваат јадранскон и јонско море. Тоа е еден од најубавите градови на абанската ривиера

Дознај повеќе

ВИДЕО – Завир – местото каде Преспанско езеро понира во Охридско и островот Мал Град

Завир е местото каде Преспанско езеро понира во Охридско. Тоа се случува поради висинската разлика на двете езера. Преспанско е

Дознај повеќе

ВИДЕО – Златко Ангелески од Прилеп поседува над 120.000 поштенски марки и 15.000 разгледници од целиот свет

Филателија – љубов кон собирање поштенски марки и филокартија – љубов кон собирање поштенски разгледници. Со ова ретко хоби отец

Дознај повеќе

ВИДЕО – Археолошката поставка во Прилеп го „крие“ најстариот жртвеник на Балканот, стар 6.000 години

Археолошката поставка во Заводот и музеј Прилеп е отворена во 1961 година. Денешниот изглед поставката го добива со реновирањето во

Дознај повеќе

ВИДЕО – Мистеријата на Македонската Помпеја – Што кријат ридовите кај Стибера ?

Археолошкиот локалитет Стибера кај Прилеп уште се нарекува и Македонската Помпеја. Според бројот на ефеби ( ученици ) кои учеле

Дознај повеќе
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien